TURKU: 1999Finncon 99
Yleistä

Pääsivu Yleistä Vieraat Ohjelma Majoitus Tukijaksi Yhteystiedot

Kuises täs näi kävi? (Varoitus: sisältää Turun kieltä)

Suuri suomalainen science fiction- ja fantasiatapahtuma Finncon järjestetään seuraavan kerran vuoden 1999 elokuussa Turussa, Turun yliopiston tiloissa. Finncon on kansainvälinen kulttuuritapahtuma, josta tiedotetaan myös ulkomaille. Tapahtuma on yleisölle ilmainen, joten jokainen science fictionista ja fantasiasta kiinnostunut voi vapaasti osallistua siihen.

Ensimmäinen Finncon järjestettiin Helsingissä vuonna 1986. Sitä seurasivat Finnconit vuosina 1989, 1991 ja 1993, jotka kaikki pidettiin Helsingissä, Vanhalla ylioppilastalolla. Vuoden 1995 Finncon järjestettiin Jyväskylässä, osana Jyväskylän kesä -kulttuuritapahtumaa. Elokuussa 1997 Finncon oli jälleen pääkaupungissa. Aikaisempien Finnconien osanottajamäärät ovat vaihdelleet parista tuhannesta jopa viiteen tuhanteen.

Tapahtuma sisältää runsaasti erilaista ohjelmaa: esitelmiä, paneelikeskusteluja, näyttelyitä, elokuvaesityksiä ja työpajoja. Perinteisesti tapahtumaan pyydetään muutama ulkomainen kunniavieras, jotka ovat yleensä olleet kirjailijoita.

Finncon 99:n järjestäjinä toimivat Turun Science Fiction Seura ry., Turun yliopiston tieteiskulttuurikabinetti ry., Turun yliopiston rooli- ja strategiapeliseura Tyrmä ry sekä Manga ja Anime Yhdistys ry.


targon.fi