TURKU: 1999Finncon 99
Philip Pullman

Pääsivu Yleistä Vieraat Ohjelma Majoitus Tukijaksi Yhteystiedot

Philip Pullman

Philip Pullman on syntynyt vuonna 1946. Hän valmistui Oxfordin yliopistosta pääaineenaan englanti ja on työskennellyt sen jälkeen opettajana ja luennoitsijana. Hän asuu perheineen Oxfordissa.

Pullman on kirjoittanut mm. lastenkirjoja, näytelmiä sekä romaaneja modernista fiktiosta viktoriaanisiin jännitysromaaneihin. Hänen ensimmäinen fantasiateoksensa on Universumien tomu -trilogia josta on ilmestynyt kaksi osaa, useita palkintoja saanut Kultainen kompassi sekä Salaperäinen veitsi.

Pullman kertoo, ettei pidä itseään niinkään kirjailijana kuin tarinoiden kertojana. Hänen mielestään kirjoittamisessa pääpaino on tarinalla, kirjoittaja on vain tarinan palvelija, jonka tehtävä on tuoda se esiin. Innoittajikseen tarinoiden kertojaksi ryhtymiselle Pullman mainitsee lapsuutensa radiokuunnelmat - gangsteri- ja cowboysarjat (osan lapsuudestaan Pullman vietti Australiassa aikana, jolloin maassa ei ollut televisiota) - sekä erityisesti Teräsmies-kuunnelmat ja sarjakuvat. Myöhemmin mukaan tulivat Batman-sarjakuvat sekä kummitusjutut, joita hänellä ja hänen kavereillaan oli tapana kertoa toisilleen. Valtavan kirjamäärän ahmimisen ohella tietenkin.

[ Philip Pullman ]


targon.fi